"L´escriptor es aquell a qui escriure li resulta més difícil que a la resta de persones". Thomas Mann.

"La terra de ma terra és pols del meu camí
que a mon dolor s’aferra i mai no fuig de mi." Bernat Artola.



diumenge, 8 de setembre del 2013

Bàsquet local i internacional. Drazen Petrovic, signatures i més tresors.





Hui toca incunables del bàsquet. Açò que pot semblar uns gargots és, ni més ni menys, la signatura d´un mite, Drazen Petrovic. El canell que els va lliscar ha sigut el d´un gran jugador de bàsquet, estimat, odiat, un geni del baló; ídol de molts, com l´amic Luis. Petrovic va morir en accident massa jove, com Fernando Martín o Kevin Magee.

El tresor va ser recollit pel meu germà Ferran un estiu farà quasi 30 anys a Benicàssim, junt a les de Zoran Cutura i Danko Cvjeticanin, també ací. Seria segurament la Cibona de Zagreb o la selecció iugoslava que deguen vindre al solet per fer pretemporada o algun partit. Estem parlant de campions d´Europa. Aportem dades:



Cutura, segon per l´esquerra, Petrovic sense xandall (explicació ofenedora per innecessària) i el següent és Cvjeticanin.

Signatura de Zoran Cutura.



Signatura de Danko Cvjeticanin.

Qué fue de Danko Cvjeticanin. Eduardo Casado.




Final Copa d´Europa 1986 Zalgiris-Cibona. (II)

Ja hem descobert per què va guanyar la Cibona al Zalgiris de Sabonis. Fixeu-vos a l´inici i voreu que jugàven amb sis !

Quique Villalobos: Drazen era un tipo permanentemente feliz. Lo que más le gustaba en esta vida era ganar, y él casi siempre ganaba… siempre feliz.
Villalobos va ser jugador del Real Madrid i ens servirà per enllaçar del bàsquet d´èlit amb el casolà, perquè venen més perles:



Pavelló de Castelló. Vaig vore un partit de l´Amics al costat mateix del tal Villalobos. En esta foto estic al costat dels pares del jugador que apareix, nº 7 Roger. Ja sabeu, tot actors...

I com a colofó atrevit després de parlar dels millors del món...
Mas dels Frares, fa molts estius:


No són els germans Petrovic però sí los hermanos Ruipérez, Ramos i Agost, així com amics i companys. Els coneixeu ? je,je. Ara tenim més panxa i/o menys pèl.

Meeeeeeec (onomatopeia) Temps mort.

No puc obviar el fet, com a blaugrana que sóc, de que el Barça va guanyar al Madrid de Petrovic. El van fitxar perquè no podien amb ell i el que havia de ser la lliga de Petrovic es va convertir en la lliga d´Audie Norris, Epi, Solozábal... l´equip del Barça. 




Açò ho escrivia fa tres anys ja, als inicis del blog: Bàsquet i delinqüents.
http://hoanghoat.blogspot.com.es/2010/09/basquet-com-uns-delinquents.html

5 comentaris:

  1. Dos "ruralians" ja m´han enviat comentari privat que faig públic per animar cotarro i "pavelló":

    - Com sempre m´agrae llegir lo que publiques, eres un fenomeno, li peges a tots el palos, les fotos del Mas dels frares no tenen desperdici, los ramos los agost y los ruiperez a part de ramonet y crec que carlos garcia. Un abraç.

    - Grandes tiempos!!!!!!!!!! Eramos una familia.
    Y Drazen Petrovic un enorme jugador!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Efectivament es tracta de Carlos García i el seu fill que ja és un home; també de Ramón. La gran família ruraliana "branca cistella". Gràcies als dos, companys.

      Elimina
  2. Documents històrics, cert.. Diferents nivells de bàsquet, això sí, je, je.. I és que l'esport també ha sigut sempre l'excusa perfecta per juntar-se un ratet els amics a fer eixe partidet de futbito, de bàsquet, i acabar xarrant al temps afegit... que es convertie en el punt de reunió setmanal i que hui pot ser tan trobem a faltar... Molts i bons records.

    P.D.: la Cibona s'havie concentrat a l'hotel Orange per jugar un partidet a L'Alcora, en aquell temps lloc d'afició a la "canasta"..

    ResponElimina
    Respostes
    1. Setmanal? si l´instituts i "La Malata" (ara pàrquing) parlaren, he,he.

      Gràcies pel comentari i per l´autògraf, si no fore per tu i J.R. no hi hauria inspiració.

      Observació: tenim amics amb nom/sigles de "roins", J.R., J.J.

      Elimina
    2. Foto de hui del Mediterráneo:

      L´amic Luis, admirador de Drazen,(principi d´escrit) apareix a l´Alcora, poble aficionat al bàsquet, (final comentari Cagueme) formant part d´una penya com no taurina/torturadora. Ja demanarem explicacions quan ens el trobem.

      Està tot lligat per un fil com als laberints de Borges.

      Elimina