"L´escriptor es aquell a qui escriure li resulta més difícil que a la resta de persones". Thomas Mann.

"La terra de ma terra és pols del meu camí
que a mon dolor s’aferra i mai no fuig de mi." Bernat Artola.



diumenge, 25 de desembre del 2011

Betlem de la Pigà "albinegre". Destarifos amb molt de trellat.



He vist el Betlem de la Pigà a Punt 2 i dins la mescla de religiositat i costumbrisme han aparegut motius albinegres:
Un personatge amb la BUFANDA DEL C.E.CASTELLÓ, els acompanyants pagaven impostos al rei Herodes. Al final Herodes porta tratge i corbata i se l´emporte el guàrdia... com açó pot tindre moltes alegories semblava l´afeccionat albinegre pagant a Osuna. Al final cau el pes de la llei i el tanquen.
També he vist com a actors a Xavi Sidro, locutor de la SER, un xic que no sé si era el de la bufanda, albinegre de pro i altra xica també mooolt albinegra ballant, li ve de família.

A més m´ha agradat l´aparició del rei Barbut amb dos conills a les mans per oferir-los al Jesuset fent un comentari relacionant-los amb l´aeroport, ja,ja i la senyera que lluïa la seua conlloga.
Molt divertida la intervenció de Toni Porcar, ex-càrrec del BLOC, un pèl atrevida, amb collons i tot.

Pot semblar un rotllo i és prou divertida l´obra de MIQUEL PERIS, música de MATILDE SALVADOR i actualitzada per RAFA LLORET. Destarifos amb molt de trellat.


Baixat el teló:

* Entrada dedicada amb tot l´afecte a la meua nova nebodeta, que ha vingut al món en un dia tant assenyalat com el de Nadal mentre jo mirava el Betlem de la Pigà. Pot ser un senyal...

4 comentaris:

  1. No lo he visto, pero me hubiese gustado ver al de la bufanda, es que hay gente atrevida y punto jejeje

    ResponElimina
  2. Molta gent coneguda "de soca" que vam poder vore al cercavila previ a la representació pels carrers dels nostre Castelló. Això sí, és veritat que prou destarifat, però bò, fa festa.. Ressenyable l'àngel de la primera foto amb rotllo madalenero com a corona..

    ResponElimina
  3. Mare de Déu, si no tornen a fer futbol els diumenges ben prompte acabarem molt malament.

    ResponElimina
  4. Gràcies al fòrum i en concret Castaman he esbrinat qui és el xic albinegre, té nom de grup de música català i cognom de saga teatral.

    Ja he dit que igual té poca "xixa" però és de les poques "coses nostres" que no està mal vista, no està malament que el poble s´exprese amb espontaneitat inclús fent denúncia, el que passa es que a este Castelló tenim una idiosincràsia especial...
    la darrera: la novia de Fabra, vicepresidenta... vítol ! ja,ja. (si no té molt a vore em dona igual, ho dic jo que sóc de Castelló!)

    ResponElimina